2021-09-24 08:00Pressmeddelande

Panduros hållbarhetsrapport 2020/21 med ambitiösa mål för framtiden

Med utgångspunkt i visionen om att skapa en fantasifull och kreativ framtid för kommande generationer beskriver Panduro i sin senaste hållbarhetsrapport hur företaget konkret arbetar med hållbarhet i hela sin värdekedja och vilka framsteg som gjorts under 2020/21. I rapporten presenterar Panduro också nya ambitiösa mål för hållbara transporter och förpackningar.

– Svaret på hållbarhet och hållbar utveckling finns i ständig förbättring och ny teknik. Våra förpackningar är ett bra exempel på ständig förbättring. Vi gör om, gör rätt och tänker mer hållbart, säger Panduros CEO Rickard Kemfors.

Panduro har under det senaste året till exempel bytt ut sina pysselrör i PVC-plast till förpackningar av kartong. Nu är målet att alla nya artiklar under Panduros eget varumärke ska ha 100 procent återvinningsbara förpackningar senast 2022/23. Företaget satsar också på mer hållbara transporter och har gjort det möjligt för sina e-handelskunder att välja miljöfrakt. På sikt har Panduro satt upp det ambitiösa målet om att endast utföra och köpa fossilfria transporter senast år 2030.

Utvalda höjdpunkter från året:

  • Utifrån Panduros hållbarhetsstrategi har flera nya långsiktiga mål utarbetats för att bidra till FN:s globala mål. Bland annat ska Panduro endast utföra och köpa fossilfria transporter senast år 2030.
  • Ett steg har tagits mot att förbättra arbetet med uppföljningen av leverantörernas hållbarhetsprestanda genom att alla leverantörer har tagit del av och signerat Panduros Code of Conduct.
  • Fyllnadsgraden och antalet leveransdagar har optimerats för att minska företagets klimatpåverkan. Samtidigt har kundernas köpbeteende ändrats snabbt och vikten av att kunna erbjuda flexibla leveransalternativ med mindre miljöpåverkan har aldrig varit större.
  • Materialvalen i förpackningar till flera storsäljande produkter har förbättrats för att öka återvinningsgraden och andelen förnyelsebar och återvunnen råvara.
  • Kommunikationen till kunderna har kretsat kring kreativitet och återbruk – två grundpelare i allt som Panduro står för. Kreativitetens betydelse för mental hälsa har under året med en pandemi visat sig vara oerhört värdefull.

Läs hela Panduros hållbarhetsrapport 2020/21:
Svenska
Danska
Norska
EngelskaOm Panduro

Panduro grundades 1954 av Carlo Panduro i Danmark, men har sedan 1962 huvudkontor i Malmö. Idag är Panduro en marknadsledande leverantör av hobbymaterial och kreativa produkter och innefattar varumärkena Panduro, Pando by Panduro, Kreatima, IN-EX samt Pipoos. Gruppen har en omsättning på över 950 MSEK och omkring 650 medarbetare. Panduro möter kunderna online och via 95 egna butiker i Sverige, Danmark, Norge, Holland och Belgien. Sortimentet består av cirka 18 000 artiklar. Panduro ägs av Peter Panduro, Thomas Panduro och Jesper Panduro.