2020-09-01 07:24Pressmeddelande

Panduro lanserar ett nytt kreativt koncept

Snart öppnar Panduro upp dörrarna till en helt ny, kreativ och lekfull butik under namnet Pando som har särskilt fokus på barns skapande.

Kreativitet och att skapa något unikt tillsammans med familjen innebär glädje för Panduros kunder. Det är tydligt att tillsammanstid med barnen är något som många prioriterar. Det kan vara som en kontrast till det digitala samhället eller möjligen ett sätt att varva ner tillsammans i en tid där allt förändras i ett snabbt tempo.

Sedan några år tillbaka erbjuder Panduro pysselaktiviteter i utvalda butiker. Intresset från kunderna har varit stort, men de kreativa aktiviteterna begränsas av butikernas utformning och yta.

Vi vill nu ge våra kunder större möjlighet att pyssla och prova på i större utsträckning med befintliga och nya spännande produkter. Därför lanserar Panduro ett nytt systerkoncept i form av Pando som fokuserar specifikt på barns kreativitet och skapande, säger Panduros CEO Rickard Kemfors.

Hos Pando står fantasin, skapandet och den kreativa leken i fokus. I Pando-butiken är alla barn välkomna att utforska, pyssla och vara lite lagom busiga. Hälften av sortimentet kommer att utgöras av befintliga Panduro-produkter och andra hälften består av nya artiklar från leksaksbranschen. Sortimentet väljs ut med stor omsorg och produkterna håller god kvalitet med lite högre prispunkter. Pando kommer inte att se ut eller kännas som en leksaksaffär, utan snarare som en lekfull och kreativ skaparverkstad.

Konceptet för Pando har utvecklats i samarbete med Guts & Glory i Malmö och SRC i Helsingborg. Ansvarig projektledare och den som driver konceptet hos Panduro är nyrekryterade Kirsten Hjalmsrud. Kirsten kommer från Danmark och har en bakgrund från såväl detaljhandel som kreativa leksaker av hög kvalitet. Första Pando-butiken öppnar i Lund under november månad 2020.

För mer information kontakta:

Rickard Kemfors, CEO +46 720 85 82 24

Peter Panduro, Vice President +46 706 28 94 20


Om Panduro

Allt vi gör på Panduro bygger på glädjen du känner när du skapar något med dina händer. Inte för att du måste, utan för att du helt enkelt inte kan låta bli. När du skapar berättar du vem du är, samtidigt som du utmanar din kreativitet. Skapandet talar till både hjärta och hjärna och får oss alla att må bra, oavsett om vi är entusiastiska amatörer eller fullblodsproffs, om vi skapar ensamma eller tillsammans med andra.