2023-03-30 08:00Pressmeddelande

Kreatima öppnar sin första fysiska butik i Danmark

Fredagen den 31 mars 2023 öppnar konstnärsbutiken Kreatima i centrala Köpenhamn. Konstnärskonceptet Kreatima ingår i Panduro-koncernen och erbjuder ett brett sortiment av konstnärsprodukter inom bland annat måleri och teckning.

I över 80 år har Kreatima försett konstnärer och hobbyskapare med färg, penslar och tillbehör i centrala Stockholm. Idag finns fysiska Kreatima-butiker i Stockholm, Göteborg och sedan oktober 2022 även i Oslo, Norge. Kreatima erbjuder även ett av Nordens största konstnärssortiment online på kreatima.com i Sverige, Norge och Danmark. 

Efter en lyckad butiksöppning i Oslo i oktober är vi stolta över att vi nu även tar steget in i Köpenhamn med vårt konstnärskoncept Kreatima, säger Rickard Kemfors, VD på Panduro. 

Under öppningsdagarna kommer det att finnas exklusiva butikserbjudanden på mängder av varor och kända varumärken samt delas ut gåvor till de första kunderna. Butiken kommer även att smyginvigas dagen innan med en festlig VIP-kväll, speciellt riktad mot konstnärer verksamma i Köpenhamnsområdet.

Det ska bli otroligt spännande att nu kunna erbjuda både professionella konstnärer och amatörskapare i Danmark en fysisk plats att utforska ett premiumsortiment av konstnärsprodukter, säger Pernille Breinhild, ny butikschef på Kreatima Köpenhamn.

Den nya butiken i Köpenhamn öppnar fredagen den 31 mars kl. 10.00. 

Adress: 
Kreatima Köpenhamn
Vestergade 2
1456 København K


Ämnen: Kreatima

Om Panduro

Panduro grundades 1954 av Carlo Panduro i Danmark, men har sedan 1962 huvudkontor i Malmö. Idag är Panduro en marknadsledande leverantör av hobbymaterial och kreativa produkter och innefattar varumärkena Panduro, Pando by Panduro, Kreatima samt Pipoos. Gruppen har en omsättning på över 1 000 MSEK och omkring 650 medarbetare. Panduro möter kunderna online och via 95 egna butiker i Sverige, Danmark, Norge, Holland och Belgien. Sortimentet består av cirka 24 000 artiklar. Hösten 2022 förvärvade Lekolar Panduro från bröderna Thomas, Jesper och Peter Panduro.


Kontaktpersoner

Marknadschef
Philip Mossinger